'Growing together' naar Roemenië 'Growing together' naar Roemenië


De 'Growing together' groep 2019!

Bericht van dinsdag 5 februari 2019


Gisteren hebben we een eerste inventarisatie gedaan van wat er allemaal al binnen is voor onze actie. Je zult het nauwelijks geloven, maar van de meeste spullen hebben we al meer dan genoeg (heb je iets speciaal voor de actie aangeschaft en nog niet ingeleverd, dan kan dit nog gewoon hoor!!).

Wat we nog wél nodig hebben?

GROTERE TOILETTASSEN, HERENSOKKEN, KAMMEN EN/OF BORSTELS. Verder zoeken we nog steeds een TRAMPOLINE en een HANGMATSCHOMMEL en ...... misschien wel het belangrijkst..... 
veel geld voor de aanschaf van de wooncontainers.
 


Bericht van 3 februari 2019

Mooi begin van onze acties hoor!!! Vanmorgen al heel veel prachtige spullen in ontvangst genomen door Jolien, Maaike en Arjan. Ook de eerste donaties voor de aankoop van de wooncontainers voor de daklozenopvang zijn binnen. 👌
#wegaanervoor #samendeschouderseronder


 


Bericht van 1 februari 2019

Het gaat fantastisch met onze actie. Afgelopen week heeft Christian uit een kantoorpand in Arnhem 2 grote aanhangers vol met prachtige spullen, zoals een grote tafel, heel veel stoelen en nog allerlei andere bruikbare spullen voor Elles opgehaald. Allemaal gekregen.... yessss. In Wezep kregen we zeer geschikte tafels voor de daklozenopvang en kinderboerderij aangeboden. Tafels en stoelen dus niet meer nodig!! Ook is er al voldoende bestek en serviesgoed (m.u.v.glasservies) en een zandbak. Alle andere spullen enne..... geld.... kunnen we nog steeds heel goed gebruiken!! GAAT LEKKER💪
 

Bericht van 11 januari 2019

DAAR ZIJN WE WEER.... een nieuwe groep van 22 enthousiaste tieners en hun begeleiders die in week 34 naar Elles van der Beek in Roemenië hopen te gaan. De komende tijd kun je hier onze belevenissen en activiteiten volgen. We hebben grote plannen... sparen voor de aanschaf en het inrichten van een daklozenopvang, een speeltuintje aanleggen bij een gehandicaptenopvang en bij het kinderproject van Elles, toiletartikelen inzamelen en deze uitdelen aan de ouderen van het Tafeltje-dekje programma.... en nog veel meer..... Ook jouw hulp kunnen we daarbij goed gebruiken. Dus houd onze berichten de komende tijd goed in de gaten!! 

Bekijk hier de facebookpagina van 'Growing together Roemenië 2019'
Bekijk hier de reis naar Roemenië in 2016
Bekijk hier de website van de Vrienden van Izvor.
De website van Fundatia Izvor kun je uiteraard bezoeken maar staat wel in het Roemeens geschreven. smiley

Giften
Voor onze plannen is veel geld nodig. U kunt ons daarom ook enorm helpen door een gift te doen op rekeningnummer NL11 RABO 0396 5352 75 t.n.v. Hervormde Gemeente Wezep o.v.v. actie jongerenreis Roemenië 2019.

 
Eerdere publicatie van november 2018

Growing together
Jongeren en groeien, dat hoort per definitie bij elkaar. Jongeren ontvangen daarbij veel. Liefde, aandacht, onderwijs, kleding en ga zo maar door. Niet alleen van hun ouders, maar ook van elkaar, van school, van de kerk enz. Het Jeugddiaconaat gaat uit van de gedachte dat het belangrijk is niet alleen te ontvangen maar ook te leren delen. Daarvan groei je als medemens, als naaste, maar ook in je geloof. Ook degene met wie je werkt en je naaste groeit door jouw liefde en inzet. In de afgelopen jaren hebben veel jongeren uit onze gemeente zich daarom vanuit het diaconale jongerenproject ‘Growing Together’ ingezet voor de naaste. In ons eigen dorp, maar ook in Roemenië en Ghana.

Roemeniëreis 2019
In 2019 willen we vanuit de wijk Vredeskerk/Hoeksteen opnieuw een diaconale jongerenreis naar Roemenië organiseren. Vanwege de maximale groepsgrootte in eerste instantie voor jongeren die nog niet eerder mee konden en geboren zijn in 2002, 2003 of 2004. Mocht de groep daarna nog uitgebreid kunnen worden, dan kunnen eventueel ook jongeren uit geboortejaar 2000 en 2001 mee. We gaan opnieuw een bezoek aan Elles van der Beek brengen, vermoedelijk in week 34 (19 t/m 24 augustus). In het aankomend winterseizoen zal er steeds meer info volgen, houd hiervoor de kerkbode en website goed in de gaten.

Gezinsdienst
Binnenkort komt Elles naar Nederland. Op 4 november zal zij in de gezinsdienst in de Vredeskerk (aanvang 9.30 uur) iets vertellen over haar werk in Roemenië, waaronder het nieuw te starten kinderproject. Na de dienst is zij aanwezig bij Follow Me om ook daar te vertellen over haar werk en de reis naar Roemenië.  Dus als je mee wil… kom dan om 11.15 uur naar Follow Me in ’t Zolderke en neem eventueel je ouders mee. Vanaf dat moment is opgave voor de reis ook mogelijk. Zijn er nu al vragen, suggesties, op- of aanmerkingen? Neem dan gerust contact op met Jetske van Loo, e-mail of telefoon 038-3765958.  

‘GROWING TOGETHER’ ….. doe je mee?
Bekijk hier de facebookpagina van 'Growing together Roemenië 2019'
Bekijk hier het World Servants project 'Gaan naar Ghana' 2017
Bekijk hier de facebookpagina over 'Gaan naar Ghana'
Bekijk hier de reis naar Roemenië in 2016
Bekijk hier de website van de Vrienden van Izvor.
De website van Fundatia Izvor staat in het Roemeens smiley
 

terug